Xylitol - Sladidlo z břízy a buku
Oslaďte si svou kávu zdravěji. Pomůže vám s tím sladidlo Xylitol, které chutná i vypadá stejně jako klasický cukr. Oproti němu má ale třikrát méně kalorií a nemá nepříjemnou pachuť jako některá jiná umělá sladidla.
Sladit kávu můžete i zdravě
Rádi sladíte kávu, ale ještě raději byste byli, kdyby to šlo zdravěji? Sáhněte po Xylitolu! Tohle sladilo bez chemie je vhodnou alternativou cukru, navíc má spoustu zdravotních benefitů. Xylitol neboli březový cukr, se získává obvykle z břízy nebo kukuřice.
Zdravější varianta klasického cukru
V přírodě se vyskytující sladidlo Xylitol pochází z Finska a v České republice ho balí přímo naše společnost. Při použití nechte xylitol v nápoji dobře rozpustit, v opačném případě byste při pití pociťovali mírný chladivý mentolový nádech. Dobře rozpuštěný xylitol nezanechává žádnou pachuť.
Xylitol vypadá i chutná stejně jako klasický cukr, oproti němu má ale třikrát méně kalorií. Na rozdíl od stévie nemá xylitol nepříjemnou pachuť. Navíc se pyšní pozitivním vlivem na zdraví dutiny ústní a na zuby samotné. Xylitol si můžete zakoupit i v praktickém balení 100x4g, což je ideální porcované balení pro oslazení nápojů.