Jolly Caffè
Už od roku 1953 vzniká lahodná káva v centru romantického Toskánska, krásné Florencii. Pražírnu tehdy založil Dante Belardinelli, který se již od počátku snažil o vytvoření dokonalého a s ničím neporovnatelného espressa s chutí, která přetrvá.
Důraz na italské tradice
Jolly Caffé považuje tradiční italskou espresso kulturu za jednu z nejdůležitějších životních hodnot. Proto stále klade takový důraz na zachování tradice, ať už jde o pečlivě vybírání kvalitních směsí, poskytování profesionálního tréninku baristům anebo ujišťování se, zda jsou zákazníci spokojeni.
Právě propagace a ochrana kvality směsí a espressa patří k nejdůležitějším aktivitám toskánské pražírny. Už v roce 1989 patřila Jolly Caffé k zakladatelům „Coffee Bar Roasters Consortium“ (od roku 1992 „Grancaffé Consortium), skupiny jedenácti vysoce kvalitních pražíren v zemi.
Propagace kvalitní kávy
S propagací kvalitní výběrové kávy pokračovala Jolly Caffé i v roce 1993, kdy začala spolupráci s IAAC (International Institute of Coffee Tasters, Mezinárodní institut degustátorů kávy). Společně definovali profil kvalitní kávy, což v tehdejší době ještě nikdo nedělal.
Kvalita stojí stále na prvním místě v žebříčku hodnot Jolly Caffé. I díky tomu byla první italskou společností, která obdržela certifikát Espresso Italiano Certificato za své dokonalé espresso. Tradice pokračuje, a proto dnes Jolly Caffé patří mezi aktivní zakládající členy Institutu EIC (Excelencies Italian Certificate), jenž přivádí dohromady excelentní společnosti s italskou výrobou.
Káva pražírny Jolly Caffé je dokonalým vyjádřením italské kvality. Pražírna si sama vybírá kávová zrna, pečlivě je praží a vytváří dokonalé směsi. Každý šálek slibuje podmanivý smyslový zážitek a nezaměnitelnou osobitou chuť.
Navštívte web výrobce Jolly Caffé pro více informací.