MAURO
Za úspěchem dnešní společnosti Caffè Mauro stála neúnavná dřina pana Demetrio Maura. Narodil se v roce 1905 a bylo mu teprve 10 let, když pracoval jako pomocník na obchodních lodích a snil o založení vlastního byznysu. Svůj sen si s velkými obtížemi splnil v roce 1930, kdy si koupil první loď a nazval ji „Salvatore Padre“. S ní vyplul do Afriky, kde založil cestovní kancelář. Jenže události 2. světové války ho donutily začít znovu od nuly. Tentokrát s novou vášní – kávou.
Z malé pražírny do celého světa
Psal se rok 1946 a rodina Mauro se nacházela v Miláně, kde se vší silou snažila odstartovat podnikání s pražením kávy. Bylo jim ale smutno po domově a časem se proto vrátili zpátky do Kalábrie. Když v roce 1949 založil Demetrio Mauro pražírnu Caffè Mauro, disponoval pouze malým přístrojem na pražení, který dokázal pojmout pouhých 20 kilogramů kávy. Demetrio byl ale neuvěřitelně zapálený do své práce a z malé pražírny dokázal časem vybudovat světově uznávaný byznys.
Moderní továrna a vybraná zrna z vyhlášených plantáží
V roce 1952 už pražírna produkovala 300 kilo pražené kávy za den. Množství se neustále zvyšovalo, a stejně tak rostly i nároky na výrobu. Na konci devadesátých let otevřela společnost moderní továrnu ve Villa San Giovanni, odkud šířila kvalitní kávu do celého světa.
Caffè Mauro dováží kávová zrna z Brazílie, Afriky, Střední Ameriky a Asie a během procesu pražení dodržuje přísná pravidla, díky kterým si jejich konzumenti mohou dopřát prvotřídní chuť i aroma. Vášeň pro chuť a výsledný produkt nutí Caffè Mauro neustále kontrolovat každý krok výroby. Od pražení přes složení jednotlivých směsí až po pečlivé balení.
Navštívte web výrobce Mauro pro více informací.