NEW YORK
Psala se 30. léta minulého století, když Ugo Incerpi zakoupil v italském lázeňském městečku Montecatini Terme první stroj na pražení kávy. Majitel baru New York toužil svým vybraným hostům, kteří přijeli na lázeňskou léčbu, připravit čerstvou kávu. Zvěsti o výborné kávě se brzo šířily do okolního světa a o víkendech se začali sjíždět lidé až z Florencie, jen aby si vychutnali šálek omamného nápoje. Skvělá značka byla na světě.
Z malého městečka do celého světa
V polovině třicátých let představila společnost New York logo s černošskou ženou na obalu kávy, které se stalo rodinnou tradicí a zůstalo až dodnes. Podle slavného loga poznáte, kde hledat prvotřídní kvalitu.
Po druhé světové válce si Ugova dcera Loretta vzala agronoma Oscara Onoriho. Právě on se postaral o to, aby se v 50. a 60. letech začala vynikající káva New York šířit napříč Toskánskem.
Precizní příprava zaručuje prvotřídní kávu
Rodinná tradice a pevná ruka nad bohatým byznysem se v Caffè New York předávají nadále. Nejen v Toskánsku, ale také ve Francii, Německu, Jižní Africe, Kanadě a Japonsku. Pražírna už mnoho let sídlí v malebném městečku Pistoia, stále se ale klade důraz na tradiční princip pražení, kdy jednu várku přebírá, praží a balí jeden odpovědný člověk.
Historie založená na vášni k práci a respektu k zákazníkovi dělají z kávy New York vyhlášený artikl napříč celým světem. Magazín Gourmet vyhlásil v roce 2002 kávu Caffè New York nejlepší kávou světa.
Pro více informací navštívte oficiální web výrobce New York.