Sladidla
Nezáleží, zda jste zapřisáhlým odpůrcem slazení kávy anebo slazenou kávu naopak milujete. Důležité je, abyste si ji vychutnali tak, jak ji máte nejraději. A pokud rádi sladíte, pak je hlavní sladit správně.
Oslaďte si kávu tak, jak sami chcete
V kategorii Cukr najdete různá sladidla, díky kterým si můžete osladit svou oblíbenou kávu. Najdete zde bílý i třtinový cukr, med a také xylitol a erythritol. Právě poslední dvě jmenovaná sladidla, xylitol i erythritol, se vyskytují přirozeně v přírodě a oproti ostatním sladidlům mají nižší glykemický index a méně kalorií. U obou byl navíc prokázaný účinek na snížení výskytu zubního kazu.
Bílý cukr nezmění chuť kávy, xylitol má zase méně kalorií
Při slazení kávy záleží, jak si ji nejraději vychutnáváte. Bílý cukr nejméně potlačí chuť kávy, na druhou stranu ale není příliš zdravý. Pokud chcete zvolit zdravější variantu, počítejte s mírnou změnou chuti kávy, což ale nemusí být vůbec na škodu. Například xylitol vypadá i chutná stejně jako klasický cukr, ale má oproti němu třikrát méně kalorií. Někdy se nazývá březový cukr, který se získává z bukového dřeva, kukuřice a březového dřeva a na rozdíl od stévie nemá nepříjemnou pachuť.